THE BEST CHEF AWARDS – най-голямото събитие в кулинарията

THE BEST CHEF AWARDS – най-голямото събитие в кулинарията

Шестото издание на THE BEST CHEF AWARDS, подкрепено от Perlage, се проведе в Испания на 18, 19 и 20 септември в столицата Мадрид. Както обикновено, голямото международно гастрономическо събитие включваше дебатите AREA TALKS, конференцията FOOD MEETS SCIENCE и завърши с раздаването на награди, като  тазгодишния списък включваше класация на 100-те  най-добри готвачи в света.

Не е тайна за никого, че гастрономията е основен стълб на испанската култура и тази година Мадрид  беше перфектният домакин на професионалисти, журналисти, кулинари и готвачи от цял ​​свят за новото издание на наградите The Best Chef Awards.

След успешните тържествени издания във Варшава през 2017 г., Милано през 2018 г., Барселона през 2019 г., виртуално издание през 2020 г. и голямото завръщане в Амстердам през 2021 г., Мадрид  се превърна в център на кулинарния свят.

Тазгодишните гости  да обмениха знания със своите колеги от всеки континент, докато се наслаждават на един от най-красивите градове в Европа, пълен с история, култура, изкуство, но дом на няколко от най-добрите ресторанти и готвачи в свят, включително и на станалия готвач № 1 от Топ 100  за 2021 г. Дейвид Муньос.

Наградите

Тази година  бяха раздадени 13 специални награди. Това е начин се даде признание на готвачите, които са се откроили в конкретни области или теми. Наградите включват, наред с други, Най-добър готвач сладкарски изделия, Най-добър готвач, изгряваща звезда, Най-добър готвач в науката и други.

В това издание ще бяха връчени три нови награди: Наградата за най-добър готвач Pristine, предоставена от Gin Raw, присъдена на готвач, който се е прославил с използване на най-високо качество  местни продукти.

The Best Chef Innovation Award – наградата за най-добър готвач за иновации, предоставена от Custom Culinary®, се връчва на готвач, който показва нови идеи, методи, тенденции и води пътя за другите в глобалния кулинарен свят.

Не на последно място нагарада The Best Chef Dining Experience, предоставена от Рон Матусалем.  Тази награда се дава на готвач, който осигурява перфектното обслужване по време на хранене, създавайки изключително и изискано изживяване.

Дейвид Муньос – пионер и креативен авантюрист и все пак – кой е той?

Нека отделим от вниманието за спечелилия голямата награда за Най-добър готвач от топ 100 –  Дейвид Муньос.

Той си е изградил репутация на пионер в кулинарията и креативен авантюрист. Все още едва в трийсетте си години, той непрекъснато изненадва с уникалния си подход към готвенето, който сам описва като „брутален“.

Неговият екип от готвачи и персонал в DiverXO може да се появи докато се храните, за да добави нещо ново и вълнуващо към вашето ястие. Известен е като infant terrible на испанската кулинарна сцена, заради своя авангарден, почти пънк стил, завършен. Храната в DiverXO е толкова уникална, колкото и главният готвач, който предлага на гостите си едно хедонистично и творческо гастрономическо пътешествие.

Как е започнал пътят му в кулинарията?

Страстта му към готвенето се ражда когато като момче родителите на Давид Муньос го водят в мадридския ресторант на Ейбрахам Гарсия, Виридиана. Стилът на готвене на Ейбрахам Гарсия отразява неговия интерес към пътуванията, литературата и изкуството и Дейвид остана очарован от неговия подход. Този детски интерес го кара да запише колеж по кетъринг, където започва академичното си обучение.

Път към върха

Дейвид Муньос натрупа опит, работейки в Испания и в чужбина. Няколко години, прекарани в Лондон е работил в най-добрите ресторанти в града. При завръщането си в Мадрид Давид Муньос решава да отвори собствен, а именно ресторант DiverXO.

 

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares