Съвети за хранене по време на бременност

Съвети за хранене по време на бременност

Най-добрите храни по време на бременност са богатите на хранителни вещества варианти, които ще ви държат енергични, като същевременно доставят така необходимите витамини и минерали на вас и вашето растящо бебе. Така че си струва да се запасите с много от полезните опции.

Въпреки че няма нищо лошо в почерпка от време на време, преработените храни обикновено са с ниско съдържание на хранителни вещества и високо съдържание на калории, но без засищащите фибри, протеини и сложни въглехидрати, които помагат да се чувствате сити за дълго време.

Какво да избягвате?

  • бисквити, торти или захарни печива;
  • бонбони;
  • сладолед;
  • картофен чипс;
  • сода, подсладен чай или сладки сокове
  • твърде тежките, мазни и тежки ястия;
  • подсладени кафе напитки.

Разбира се, избягвайте и обичайните храни, които са рискови по време на бременност, включително сурова риба, недостатъчно сготвено месо, деликатеси, рохко сварени яйца, непастьоризирани сирена или сокове и алкохол.

Съвети за хранене по време на бременност - dry fruits to eat during pregnancy

Как трябва да се храни бременната жена?

Закуската е препоръчителна, за сте сити заредени с енергия когато сте бременна. Разбираемо е, ако нямате никакво желание да обстойно планиране на менюто, пазаруване и готвене. Все пак има съвсем простички идеи, които обаче ще ви свършат чудесна работа.

Изберете комбиниран подход. Една балансирана закуска, съдържаща протеини, сложни въглехидрати и здравословни мазнини, ще ви държи сити по-дълго. Така ще избегнете още едно хранене за деня с всичките допълнителни калории, които то носи.

Поддържайте кухнята си заредена. Подгответе разнообразие от здравословни опции, като пресни плодове, ядки, обикновено кисело мляко, сирене, пълнозърнести бисквити, ядково масло и хумус, които да са ви на една ръка растояние.

Напълнете хладилника и шкафовете с тези здравословни опции, вместо с чипсове и вафли. Така дори да ви се прияде нещо преработено, най-вероятно ще се задоволите с наличното в кухнята.

Пригответе закуски за навън. Изберете две или три идеи закуски за седмицата, пригответе по-голямо количество от тях и ги разпределете на отделни порции в торбички или кутии за хранене, които можете да хвърлите в чантата си на излизане от дома.

Ядки, пуканки, сандивич – по-добре е от чипс или крекери когато огладнеете в парка.

Не прекалявайте. Запомнете, че вероятно нямате нужда от допълнителни калории през първия триместър, през втория триместър имате нужда от между 300 и 350 допълнителни калории, а през третия триместър имате нужда от 500 допълнителни калории. Това не предполага някаква значително увеличение на храненето.

Съвети за хранене по време на бременност - healthysnacks 4x3

Не се притеснявайте обаче и за броенето на калории. Ако се вслушвате в апетита си и се запасявате с подхранващи продукти, едва ли ще изтървете нещата от контрол. Ключът е да се придържате към здравословни опции и навици.

Не се насилвайте. Ако в началото на бременността често ви се гади или изобщо нямате апетит, не се притеснявайте. Ако откажете закуската или обяда, няма да навредите на развиващия се плод. В началото бебето още не се храни чрез пъпната връв, така че няма нищо фатално да си признаете, че не ви е до ядене.

Запомнете, че това е отмине и си дайте време да свикнете с промените, които настъпват в тялото ви. Храната е важна, но още по-важно е да бъдете спокойни когато се храните, а и когато отказвате да го направите.Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares