Полезни умения за умопомрачителни торти - част 1

05 February 2015 15:53
Полезни умения за умопомрачителни торти - част 1
Полезни умения за умопомрачителни торти - част 1Полезни умения за умопомрачителни торти - част 1

ЗАСТИЛАНЕ НА ФОРМИТЕ С ХАРТИЯ
Измерете обиколката на формата, може да го направите с конец. Отрежете парче хартия със същата дължина. Сгънете долните 4 см. след това ги нарежете на ленти по цялата дължина.

Използвайте дъното на формата като шаблон, за да изрежете кръг от хартията.

Сложете лентата хартия отстрани, като отрязаните ленти застъпите с кръга

 

РАЗРЯЗВАНЕ НА БЛАТОВЕТЕ

Това е полезна техника за разрязване на големи меки торти. По-малките или по-твърдите може да режете с голям нож.

Направете разрез околовръст към средата с остър нож.

Забодете две или повече клечки една над друга, за да може после да напаснете блатовете един върху друг.

Обвийте тортата с дълъг здрав конец, като го сложите в направения срез и го кръстосате пред себе си.

Дърпайте конеца в различни посоки, за да разрежете тортата докрай.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ