5 рецепти за страхотно вкусни ястия със спанак

5 рецепти за страхотно вкусни ястия със спанак

Всеки знае, че спанакът е полезен, но не всеки е убеден, че той е наистина вкусен. Ето 5 рецепти, които ше подобрят мнението ви за него, а освен това ще доставят на организма ви много от хранителните вещества, от които се нуждае.

Пилешки гърди, пълнени със спанак и фета

5 рецепти за страхотно вкусни ястия със спанак - image 1

Необходимите продукти:

  • 4 пилешки гърди;
  • 1 чаша пресни листа спанак;
  • 1/2 чаша натрошено сирене фета;
  • 1 скилидка чесън, смлян;
  • 1 супена лъжица зехтин;
  • сол и черен пипер.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В малка купа смесете спанака, сиренето фета, чесъна, зехтина, солта и черния пипер.

Изрежете джоб във всяка пилешка гърда.

Напълнете сместа от спанак и фета в джобовете.

Подправете външната страна на пилешките гърди със сол и черен пипер.

Поставете пилешките гърди върху лист за печене и печете за 25-30 минути или до готовност на месото.

Киш със спанак и гъби

5 рецепти за страхотно вкусни ястия със спанак - spinach mushroom crustless quiche closewb

Необходимите продукти:

  • тесто за пай;
  • 3 чаши пресни листа от спанак;
  • 1 чаша нарязани гъби;
  • 1/2 чаша настъргано сирене чедър;
  • 4 яйца;
  • 1 чаша мляко;
  • сол и черен пипер.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В голям тиган гответе гъбите, докато покафенеят и омекнат.

Добавете спанака в тигана и гответе, докато омекне.

Свалете тигана от котлона и оставете да изстине.

В купа разбийте заедно яйцата и млякото.

Добавете охладената смес от спанак и гъби към яйчената смес и разбърквайте докато се смесят добре.

Разбъркайте с натрошеното сирене чедър.

Изсипете сместа в предварително приготвенат форма с тесто за пай.

Печете 40-45 минути или докато кишът стегне и стане златисто кафяв.

Дип от спанак и артишок

5 рецепти за страхотно вкусни ястия със спанак - 26819hot artichoke and spinach dip ii lazyfoodiegirl 1x1 1 049f038cbe354960b8e4193bd3f6775b

Необходимите продукти:

  • 230 грама крема сирене, омекотено;
  • 1/2 чаша майонеза;
  • 1/2 чаша сметана;
  • 1/2 чаша настърган пармезан;
  • 400 грама сърца от артишок, отцедени и нарязани;
  • 1 чаша пресни листа спанак, нарязани;
  • 1/4 ч. л. чесън на прах;
  • сол и черен пипер.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

В купа смесете крема сиренето, майонезата, заквасената сметана и пармезана.

Добавете нарязаните сърца от артишок и спанака към сместа и разбърквайте докато се смесят добре.

Добавете чесъна на прах, сол и черен пипер на вкус.

Прехвърлете сместа в съд за печене.

Печете за 20-25 минути или докато горната част стане златистокафява и мехурчеста.

Пълнени мидички от спанак и рикота

5 рецепти за страхотно вкусни ястия със спанак - spinach stuffed shells 2 jpg 1632960411

Необходимите продукти:

  • 350 грама паста във формата на миди, по-голям размер;
  • 2 чаши пресни листа от спанак;
  • 1 чаша сирене рикота;
  • 1 яйце;
  • 1/2 чаша настърган пармезан;
  • 1 ч. л. чесън на прах;
  • 2 чаши сос маринара;
  • сол и черен пипер.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката.

В купа смесете спанака, сиренето рикота, яйцето, пармезана, чесъна на прах, солта и черния пипер.

Напълнете всеки макарон със сместа от спанак и рикота.

Изсипете соса маринара в тава за печене.

В съда се нареждат пълнените макарони.

Покрийте съда с фолио и печете за 25-30 минути или докато пастата се свари и сосът шупне.

Салата със спанак и домати

5 рецепти за страхотно вкусни ястия със спанак - nestea spinach pasta salad final 1 1 of 1

Необходимите продукти:

  • 230-250 грама паста (пене, фузили или по ваш избор);
  • 2 чаши пресни листа от спанак;
  • 1 чаша чери домати, разрязани наполовина;
  • 1/2 чаша натрошено сирене фета;
  • 1/4 чаша нарязан червен лук;
  • 1/4 чаша нарязан пресен босилек;
  • 3 супени лъжици зехтин;
  • 2 супени лъжици балсамов оцет;
  • 1 скилидка чесън, смлян;
  • сол и черен пипер.

Начин на приготвяне

Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете и изплакнете със студена вода, за да се охлади.

В голяма купа смесете охладената паста, спанака, чери доматите, сиренето фета, червения лук и босилека.

В малка купа разбийте заедно зехтина, балсамовия оцет, чесъна, солта и черния пипер.

Изсипете дресинга върху пастата и разбъркайте.

Сервирайте пастата салата охладена или на стайна температура.

Ако предпочитате супите, ето нашите три предложения за супи със спанак.

 



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares