7 начина да останете мотивирани докато отслабвате

7 начина да останете мотивирани докато отслабвате

Ако се опитвате да отслабнете, едно от най-важните неща е да не губите мотивацията си по време на процеса. Най-добрият начин да останете мотивирани зависи от причините, поради които искате да отслабнете.

Ето седем начина да останете мотивирани, дори и когато усещане трудности.

1. Поставете си подходящи цели

Поставянето на цели е от решаващо значение за загубата на тегло. Изследванията показват, че малките цели, към които да се стремите, водят до по-голяма дългосрочна загуба на тегло, отколкото опитите да отслабнете без да си поставяте цели. В перфектния случай целите са добре премерени, точно формулирани, достижими и обвързани с някакъв времеви срок.

2. Намерете си приятел

Отслабването е по-лесно, когато имате подкрепа от другите. Можете да намерите общност от хора с подобни цели. Обединяването с приятели или членове на семейството, които също искат да отслабнат, може да ви помогне да останете мотивирани, когато се борите, и да ви позволи да се държите отговорни един друг.

3. Коригирайте средата си

От решаващо значение е да коригирате заобикалящата ви среда, така че да ви е по-лесно да правите здравословни избори. По-малко изкушения – по-лесно дадържате мотивацията си.

Например:

  • Заредете хладилника с пресни плодове, зеленчуци и постни протеини.
  • Подредете дрехите си за тренировка преди лягане, за да сте по-мотивирани да тренирате сутрин.
  • Изберете ресторант, който предлага здравословни ястия.
  • Изготвяйте си списък преди пазаруване на хранителни стоки.

7 начина да останете мотивирани докато отслабвате - lose weight quickly in 2 weeks

4. Помислете за водене на хранителен дневник

Записването на това, което ядете, ще ви помагне да видите какво може да подобрите. Чрез записките в него по-лесно ще забележите тенденциите в храненето си, както и слабостите, които могат да ви накарат да се отклоните от курса.

Всъщност голямо проучване от 2008 г. установи, че воденето на дневник за храна може да удвои загубата на тегло. В друго проучване от 2012 г. участниците, които водят дневници за храна, са имали по-голям процент загуба на тегло от тези, които не са го правили.

5. Изберете спорт, който ви харесва

Спортът е важен компонент на програмите за отслабване. Чрез него ще изгорите допълнително калории, ще стегнете тялото си, ще поддържате добър тонус. Важно е, обаче и да се забавлявате чрез него. Това ще ви помогне да превърнете тренировките в навик. Изберете спорт, който ви допада и не натоварва прекалено бюджета ви.

6. Прощавайте си

От решаващо значение е да можете да си прощавате, когато нарушите режиам си. Болест или напрегнат ден на работа може да ви накара да се поколебаете, но да останете отдадени на дългосрочните си цели е по-важно от стремежа към ежедневно съвършенство.

Нагласата „всичко или нищо“ е вредна за постигането на целите ви. Ще има моменти, в които храненето ви не е перфектно. Може би не сте имали време да приготвите храна или може би имате рожден ден и искате да хапнете парче торта. Дайте си свободата да го направите и след това се върнете към режима си без угризения.

7. Здраве, здраве и пак здраве

Каквито и промени да предприемате, каквито и цели да си поставяте във връзка с вашето отслабване, най-важното нещо е те да са добри решения за вашето здраве. Само този подход гарантира добри и трайни резултати. Всичко, което е вредно и противоестесено няма да устои във времето, каквато и мотивация да търсим, за следването му.

 Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares