7 начина да приложите минимализъм при хранителните покупки

7 начина да приложите минимализъм при хранителните покупки

Обхватът на минимализма може да се разпростре дори до храната, която купувате, както и нетрайните продукти, които притежавате. Има няколко начина, по които можете да приложите минималистичен подход дори и в кухнята!

1. Купувайте само продукти, от които се нуждаете

Избягвайте многократното закупуване на стоки, които заемат ненужно място в кухнята ви. Срокът им на годност може да изтече, ако сте се запасили с големи количества и не ги използвате достатъчно бързо.

2. Купувайте продукти, когато се нуждаете от тях

Ако купувате продукти, когато вече се свършили, така намалявате превръщането им в потенциални отпадъци, които сте опаковали за по-късно, но вече не предлагат най-доброто си качество.

3. Дръжте продуктите си подредени и по възможност на видно място

Ако подредите шкафовете си по начин, който ви позволява да знаете точно с какви продукти разполагате в момента, няма опасност да купувате още от тях с риск да им изтече срокът на годност.

4. Направете си списък и се придържайте към него

Така ще избегнете импулсивни покупки, когато пазарувате. Придържайте се към продуктите, от които се нуждаете, а не които обичате – така ще направите услуга на здравето и портмонето си.

5. Планирайте ястията си за седмицата

Ако имате ясна представа какво точно ще ядете и кога, това ще ви възпре да пазарувате допълнителни продукти освен необходимите. Още повече, че когато сте планирали ястие за всеки ден, няма да се поддадете на желанието да вечеряте навън и така бюджетът ви за храна ще остане незасегнат.

6. Избягвайте честите посещения до магазина

Ако знаете, че даден продукт е на привършване и няма да ви стигне количеството до следващото „голямо“ пазаруване, то е най-добре сега да си го купите или да опитате рецепта без него. Ако избягвате посещенията в крайъгълния магазин доколкото е възможно, това гарантирано ще ви спести пари, защото ще сте далеч от изкушаващите импусивни покупки.

7. Купувайте качество, а не количество

Ако знаете, че даден продукт е по-хубав на вкус, но е малко по-скъп, не се обвинявайте, че сте посегнали към него. По-добре похарчете парите си за храна, която със сигурност ще ви остави удовлетворени, отколкото да спестите няколко стотинки за сметка на безвкусната храна в чинията ви.

Ако избягвате импулсивните и безразборни покупки, ще можете да си позволите по-качествени продукти.



Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Shares