Моята кухня

4 рецепти с леща

4 рецепти с леща

Лещата е чудесен източник на протеини и фибри, което я прави питателна добавка към всяко хранене. Освен това e доста универсална и може да се използва в различни ястия – от салати до супи и яхнии. В тази статия ще разгледаме четири вкусни рецепти, които […]
10 съвета за напреднали готвачи

10 съвета за напреднали готвачи

Ако сте напреднал готвач, вероятно винаги търсите начини да подобрите уменията си и да създадете още по-вкусни ястия. Ето десет съвета, които могат да ви помогнат да изведете готвенето си на следващото ниво: Инвестирайте във висококачествени съставки Един от най-лесните начини да подобрите готвенето си […]
Скумрията – една от най-любимите риби по света

Скумрията – една от най-любимите риби по света

Скумрията е питателна и вкусна риба, която се харесва от хора по целия свят. Тя е богат източник на омега-3 мастни киселини, витамини и минерали и често се препоръчва като част от здравословна диета. В тази статия ще проучим ползите за здравето от скумрията и […]
3 рецепти със скумрия

3 рецепти със скумрия

Скумрията е обичана риба в нашата страна. Българите си я хапваме през всички сезони, приготвена по най-различни начини. Ето още три рецепти, които може да прибавите към вашия арсенал от вкусни ястия със скумрия. Скумрия на скара с лимон и билки Печенето на скара е […]
Сьомгата – една от най-полезните храни на планетата

Сьомгата – една от най-полезните храни на планетата

Сьомгата е вид риба, която се счита за една от най-здравословните храни на планетата. Тази мазна риба е известна с високите си нива на омега-3 мастни киселини, които са основни хранителни вещества, които тялото не може да произведе само. В тази статия ще научите защо […]
3 рецепти със сьомга

3 рецепти със сьомга

Сьомгата е отличен източник на висококачествен протеин, който е от съществено значение за изграждането и възстановяването на тъканите в тялото. Също така е богат на омега-3 мастни киселини, които са незаменими мастни киселини, които тялото не може да произведе само. Доказано е, че омега-3 мастните […]
6 храни, които са по-полезни в суров вид

6 храни, които са по-полезни в суров вид

Когато става въпрос за хранене за отслабване, важно е не само какво ядете, важно е и как го ядете. Обработката на храната – като готвене, смесване и пасиране – влияе върху съдържанието й на калории. Във всеки случай, колкото по-преработена е една храна, толкова повече […]
Домашно пригответни протеинови барчета – плюсовете

Домашно пригответни протеинови барчета – плюсовете

Ако се стремите към здравословна диета, протеиновите блокчета са чудесна идея за похапване извън дома, след тренировка и т. н. Има обаче едно голямо НО. Трябва много да внимавате какво точно блокче избирате, за да не се окаже то супер калорично, с много захар и […]
3 рецепти за домашни протеинови блокчета

3 рецепти за домашни протеинови блокчета

Винаги да приготвите сами храната си у дома е по-добрият вариант. Защо това е така по отношение и на протеиновите блокчета, можете да прочетете тук. Ако пък сте готови да запретнете ръкави в кухнята, представяме ви три от нашите любими рецепти за приготвени у дома […]
Не харесвате зеленчуци – ето как може промените мнението си

Не харесвате зеленчуци – ето как може промените мнението си

Колкото и да си говорим, че дадена храна е полезна, всеки ще се съгласи, че това не е достатъчно, за да ни накара да я консумираме. Ние хората искаме да ни бъде и вкусно. Една не малка част от хората не обичат зеленчуци. Какво може […]
3 идеи за вкусен и здравословен домашно приготвен обяд

3 идеи за вкусен и здравословен домашно приготвен обяд

Обядът трябва да е засищащ и разбира се вкусен. Половината от деня е минал и трябва да възстановим изгубената енергия, да се заредим с нови сили за оставащата част от него, в която вероятно ще имаме още много задачи за вършене. Предлагаме ви ястия, които […]
3 рецепти с нар

3 рецепти с нар

Наровете за изключително полезни. Те са чудесни и като основна, и като допълваща съставка. Изпробвайте нашите 3 лесни, бързи, вкусни и супер здравословни рецепти с нар. Салата с киноа, сирене фета и нар време за подготовка: 10 мин време за готвене: 15 мин Порции: 4, […]
Топ 5 ползи от консумацията на нар

Топ 5 ползи от консумацията на нар

Наровете са кръгли плодове с твърди, лъскави червено-жълти кори. Разтворете един нар и ще видите подобните на скъпоценни камъни вътрешни семена, известни като арили, които могат да се консумират веднага или да бъдат изцедени на сок. Наровете са изключително полезни, имат превъзходен вкус, като се […]
Картофите – по-полезни отколкото мислите

Картофите – по-полезни отколкото мислите

Картофите са сред най-добрите източници на нишесте, витамини, минерали и диетични фибри. 100 грама осигуряват 77 калории. Те съдържат малко мазнини и никакъв холестерол. Често не се замисляме колко полезни са те, тъй като редовно присъстват на нашата трапеза и сме ги приели за даденост. […]
Как бързо и лесно да почистим кухнята?

Как бързо и лесно да почистим кухнята?

И най-хубавата кухня става отблъскващо място когато не е чиста. Всички обаче знаем колко време отнема това, колко е трудно и да си признаем – досадно. Все пак, ако имате правилния подход, нещата могат да се облекчат. Вижте нашите съвети по темата. Хладилник По-често преглеждайте […]
5 бързи супички за натоварените дни

5 бързи супички за натоварените дни

Искате да спретнете нещо набързо за обяд? Какво по-добро от супичка, особено такава, която ще е готова само за 30 минути? Вижте нашите рецепти за бързи супи, които може да изпробвате в натоварените дни, когато нямате много врем за готвене, а не искате да поръчвате […]
Автентична рецепта за лазаня – изпробвайте я без колебание

Автентична рецепта за лазаня – изпробвайте я без колебание

Кой не обича вкусната лазаня? Това ястие буквално покори света. Единственият проблем с него е, че рецептите станаха твърде много и истинските почитатели на италианската кухня, започнаха да се чудят как в крайна сметка се приготвя автентичното ястие. Все пак може би има и още […]
Лазанята – научете тънкостите при приготвянето й

Лазанята – научете тънкостите при приготвянето й

Произхождайки от Древен Рим, лазанята е ценена от любителите на храната по целия свят. Мнозина са запознати с традиционната лазаня ала болонезе, която съчетава богато говеждо рагу с доматен сос и щедра порция сирене. Въпреки това, почти всеки регион на Италия предлага различен поглед върху […]
Дюлите – как да готвим с тях?

Дюлите – как да готвим с тях?

Дюлите са невероятен плод, макар и да не са любими на всеки, заради заради тръпчивия си вкус. Набраните през късната есен дюли могат да ни радват още дълго през зимата. Българите често приготвяме дюлите на сладко, желе и компоти, но те са чудесна съставки и […]
Оцетът – нещо повече от подправка

Оцетът – нещо повече от подправка

Оцетът е наистина ценен продукт. Той се използва и за подправка, и за чистене, като и в двете си роли върши чудесна работа.  Думата оцет произлиза от френското „vin aigre“ или кисело вино. И наистина легендата гласи, че оцетът е открит като продукт точно от […]