Моята кухня
Вреден ли е беконът или полезен?
Много хора имат отношения на любов и омраза към бекона. Те обичат вкуса му, но се притесняват, че е вреден за здравето. Дали обаче това твърдение не е поредния мит, който науката за храненето е разбила? Как се прави беконът? Има различни видове бекон и […]
Царевицата – повече плюсове, отколкото минуси
Царевицата е основна храна за много хора по света. Използва се като гарнитура, в супа, в гювечи и др. Когато царевичните зърна се пукат, те се превръщат в любима закуска, докато гледате филм. Въпреки редовната употреба на царевицата в ежедневието ни, може да не знаете […]
Съдържа ли полентата глутен?
Пълният отказ от глутен не е лесна задача. Понякога може да изглежда, че глутенът е скрит във всичко. Дори сладоледът, бърканите яйца в ресторанта и пържените картофи са подозрителни, но това не означава, че трябва изцяло да се откажете от всичките си любими храни. Полентата […]
Най-добрите сирена – състав и ползи за здравето
Сиренето е млечен продукт, който се предлага в стотици различни текстури и вкусове. Различните сирена могат да осигурят важни хранителни вещества или да предложат различни ползи за здравето. Хранителността и вкусът на сиренето зависят от начина на производство и какво мляко се използва. То е […]
Живак: Безопасна ли е консумацията на риба тон
Рибата тон е соленоводна риба, която се яде по целия свят. Тя е невероятно питателна и чудесен източник на протеини, омега-3 мастни киселини и витамини от група В. Въпреки това, тя може да съдържа високи нива на живак – токсичен тежък метал. Консумацията на твърде […]
Зелен грах – хранителен профил и ползи за здравето
Зеленият грах е популярен зеленчук. Освен, че е доста питателен, той съдържа много количество фибри и антиоксиданти. Освен това изследванията показват, че консумацията му може да помогне за предпазване от някои хронични заболявания, като сърдечни заболявания и рак. От друга страна, някои хора твърдят, че […]
5 супер здравословни семена, които да включите във вашата диета
Семената съдържат всички изходни материали, необходими за развитието на сложни растения. Поради това те са изключително питателни. Семената са чудесен източник на фибри. Те също така съдържат здравословни мононенаситени мазнини, полиненаситени мазнини и много важни витамини, минерали и антиоксиданти. Когато се консумират като част от […]
5 ползи за здравето от яденето на яйца
Яйцата са една от малкото храни, които трябва да бъдат класифицирани като „суперхрани“. Те са заредени с хранителни вещества, някои от които са рядкост в съвременната диета. Ето 5 ползи за здравето от яйцата, които са потвърдени в изследвания върху хора: 1. Невероятно питателна храна […]
Сушените плодове – полезни или не толкова?
Информацията за сушените плодове е много противоречива. Някои казват, че това е питателна и здравословна закуска, докато други твърдят, че не е по-добро от бонбони. Това е подробна статия за сушените плодове и как те могат да повлияят на вашето здраве. Какво представляват сушени плодове? […]
Кой е по-здравословен – спанакът или кейлът?
И спанакът, и кейлът са съдържат мощни хранителни вещества, свързани с редица впечатляващи ползи за здравето. Въпреки че произхождат от напълно различни семейства растения, те често се използват взаимозаменяемо в рецепти, вариращи от салати до супи до смутита и други. И все пак, въпреки многото […]
Пуешкото месо и мястото му във вашата кухня
Пуйката е голяма птица, произхождаща от Северна Америка. Ловен е в дивата природа, както и отглеждан във ферми. Месото й е много питателно и е популярен източник на протеини, консумиран по целия свят. Пуешкото месо е полезно и вкусно. Тази статия ще ви информира за […]
С какво кафявият ориз превъзхожда белия?
Кафявият ориз е храна, която често се свързва със здравословното хранене. Той се счита за пълнозърнест, по-малко обработен от белия ориз, който е с премахната обвивка, трици и зародиш. От кафявия ориз е отстранена само обвивката (твърдо защитно покритие), оставяйки пълните с хранителни вещества трици […]
Запознайте се с оризa от карфиол
Оризът от карфиол е популярен заместител на ориза с ниско съдържание на въглехидрати, който се приготвя чрез настъргване на пресен карфиол. Полученият продукт не само съдържа витамини и минерали, но също така има вид и вкус на ориз, но с по-малко калории и въглехидрати. Може […]
Кои продукти е добре винаги да имате под ръка?
Приготвянето на бързо,но питателно ястие, изисква добре заредена кухня. Много популярни здравословни храни обаче са малотрайни и трябва да се използват в рамките на няколко дни. Все пак можете да запазите редица здравословни, дълготрайни основни продукти в килера, фризера и хладилника си и да ги […]
Как да спестим време в кухнята?
Съвети как да намалите времето за готвене Малко хора искат да прекарат часове в кухнята, докато приготвят храна, дори и тези, които обичат да готвят. Това е напълно нормално. В забързаното ежедневие ние искаме да организираме максимално добре всички наши дейности. Следните методи ще ви […]
Топ 40 на най-здравословните храни
Плодове 1. Ябълки Ябълките са с високо съдържание на фибри, витамин С и множество антиоксиданти. Те са много засищащи и са идеалната закуска, ако почувствате глад между храненията. 2. Авокадо Авокадото е различно от повечето други плодове, защото е пълно със здравословни мазнини вместо въглехидрати. […]
Три невероятни начина да използвате кафето в кухнята
Освен че е страхотен начин да започнете деня, кафето е и чудесна добавка към редица рецепти. Да, оказва се, че прясно смляното кафе – когато се използва пестеливо – може да подобри редица популярни храни. Това, както ще видите, не важи само за тортите и […]
Как да изберете наистина добра книга с рецепти?
Искате да се сдобиете с практична книга с рецепти? Готварските книги наистина са важни за всеки в кухнята – от начинаещия готвач до опитния професионалист, които иска да научи още. Изборът на правилната книга не винаги е лесна задача и понякога може да останем разочаровани […]
3 защеметяващи салати – витаминни бомби
Салата от броколи, нахут и нар Простите стъпки, които следвате в приготвянето, придават на тази салата с броколи по-нюансиран вкус: накисването на лука смекчава вкуса му, а препичането на кимиона подобрява аромата му. Сервирайте заедно с печено пиле, свинско или риба. Необходимите продукти: ¼ чаша […]
8 идеи как да използвате вашия фритюрник с горещ въздух
Вижте нашите топ предложения за това какво да сготвите в Air Fryer, плюс съвети за най-добри резултати и вкусна храна. ПЕЧЕНО ПИЛЕ Приготвянето на пилето в Air Fryer може да ви спести повече от 80% енергия и следователно разходи в сравнение с електрическа фурна. Едно […]