Моята кухня

С какво кафявият ориз превъзхожда белия?

С какво кафявият ориз превъзхожда белия?

Кафявият ориз е храна, която често се свързва със здравословното хранене. Той се счита за пълнозърнест, по-малко обработен от белия ориз, който е с премахната обвивка, трици и зародиш. От кафявия ориз е отстранена само обвивката (твърдо защитно покритие), оставяйки пълните с хранителни вещества трици […]
Запознайте се с оризa от карфиол

Запознайте се с оризa от карфиол

Оризът от карфиол е популярен заместител на ориза с ниско съдържание на въглехидрати, който се приготвя чрез настъргване на пресен карфиол. Полученият продукт не само съдържа витамини и минерали, но също така има вид и вкус на ориз, но с по-малко калории и въглехидрати. Може […]
Кои продукти е добре винаги да имате под ръка?

Кои продукти е добре винаги да имате под ръка?

Приготвянето на бързо,но питателно ястие, изисква добре заредена кухня. Много популярни здравословни храни обаче са малотрайни и трябва да се използват в рамките на няколко дни. Все пак можете да запазите редица здравословни, дълготрайни основни продукти в килера, фризера и хладилника си и да ги […]
Как да спестим време в кухнята?

Как да спестим време в кухнята?

Съвети как да намалите времето за готвене Малко хора искат да прекарат часове в кухнята, докато приготвят храна, дори и тези, които обичат да готвят. Това е напълно нормално. В забързаното ежедневие ние искаме да организираме максимално добре всички наши дейности. Следните методи ще ви […]
Топ 40 на най-здравословните храни

Топ 40 на най-здравословните храни

Плодове 1. Ябълки Ябълките са с високо съдържание на фибри, витамин С и множество антиоксиданти. Те са много засищащи и са идеалната закуска, ако почувствате глад между храненията. 2. Авокадо Авокадото е различно от повечето други плодове, защото е пълно със здравословни мазнини вместо въглехидрати. […]
Три невероятни начина да използвате кафето в кухнята

Три невероятни начина да използвате кафето в кухнята

Освен че е страхотен начин да започнете деня, кафето е и чудесна добавка към редица рецепти. Да, оказва се, че прясно смляното кафе – когато се използва пестеливо – може да подобри редица популярни храни. Това, както ще видите, не важи само за тортите и […]
Как да изберете наистина добра книга с рецепти?

Как да изберете наистина добра книга с рецепти?

Искате да се сдобиете с практична книга с рецепти? Готварските книги наистина са важни за всеки в кухнята – от начинаещия готвач до опитния професионалист, които иска да научи още. Изборът на правилната книга не винаги е лесна задача и понякога може да останем разочаровани […]
3 защеметяващи салати – витаминни бомби

3 защеметяващи салати – витаминни бомби

Салата от броколи, нахут и нар Простите стъпки, които следвате в приготвянето, придават на тази салата с броколи по-нюансиран вкус: накисването на лука смекчава вкуса му, а препичането на кимиона подобрява аромата му. Сервирайте заедно с печено пиле, свинско или риба. Необходимите продукти: ¼ чаша […]
8 идеи как да използвате вашия фритюрник с горещ въздух

8 идеи как да използвате вашия фритюрник с горещ въздух

Вижте нашите топ предложения за това какво да сготвите в Air Fryer, плюс съвети за  най-добри резултати и вкусна храна. ПЕЧЕНО ПИЛЕ Приготвянето на пилето в Air Fryer може да ви спести повече от 80% енергия и следователно разходи в сравнение с електрическа фурна. Едно […]
6 страхотни чая, които да опитате

6 страхотни чая, които да опитате

Търсите нов вид чай, но не сте сигурни какво да опитате? Съставихме този списък с най-добрите ароматни чайове. Египетски чай от листенца на хибискус Чаят от хибискус е изключително популярна напитка в Карибите и Централна Америка. Има плодов вкус, който е идеален за топли и […]
4 превъзходни и лесни за приготвяне десерти

4 превъзходни и лесни за приготвяне десерти

Енергийни хапки от моркови и фурми Необходимите продукти: 1 чаша фурми без костилки ½ чаша овесени ядки ¼ чаша нарязани пекани ¼ чаша семена от чиа 2 средни моркова около 120 грама, ситно нарязани 1 чаена лъжичка ванилов екстракт ¾ чаена лъжичка смляна канела ½ […]
Салата и супа с киноа – две рецепти с много ползи за здравето

Салата и супа с киноа – две рецепти с много ползи за здравето

Какво е киноата? Киноата не е зърнена култура, тя всъщност е семе от семейството на цвеклото и спанака. Произхожда от района на Андите, но сега расте и в Европа. Има три вида киноа: черна, червена и бяла. Има прекрасен неутрален вкус, което я прави идеалната […]
Супа с броколи и чедър и фъстъчена супа – две супер рецепти

Супа с броколи и чедър и фъстъчена супа – две супер рецепти

Супа от броколи и чедър Кремообразното, пикантно сирене в тази супа от броколи и чедър се топи прекрасно. То може да бъде комбинирано и сгъстено с оризово брашно, за да остане супата без глутен, ако е необходимо. Броколите остават зелени и придават текстура на пюрираната […]
Супа от бира и сирене Чедър – приятна изненада за хладните дни

Супа от бира и сирене Чедър – приятна изненада за хладните дни

Кой не обича супа? С своята топлина и богат аромат, тя завладява лесно всяко сърце! Има толкова много варианти и винаги няко нов, който да се опита. Запознайте се с нашата божествено вкусна супа от бира и сирене. Звучи нетрадиционно, но ще ви изненада приятно. […]
Как да съживите поувехналите салати и зеленчуци?

Как да съживите поувехналите салати и зеленчуци?

Можете да съживите увехналите зелени салати и зеленчуци с този лесен трик! Хладилникът ви е пълен с увехнали зелени салати, огъващ се боб, поомекнали моркови и целина? Ето как да поправите зеленчуците си, за да не се изхвърлят. След един ден на фермерския пазар, вие […]
Как да замразяваме правилно картофи?

Как да замразяваме правилно картофи?

Картофите ще издържат седмици на стайна температура и до около месец, ако се съхраняват на хладно и тъмно място с добра вентилация. Да, те могат да се замразяват. Като замразени могат да издържат няколко месеца, ако са подготвени и замразени правилно. Как да замразите картофи? […]
Хранителни факти и ползи за здравето от сос песто

Хранителни факти и ползи за здравето от сос песто

Пестото е гъст, зелен сос, който произхожда от Генуа, Италия. Традиционно приготвено с чесън, кедрови ядки, босилек, сирене и зехтин, пестото има силен, богат вкус. Този ароматен сос може да се използва като сос за паста, вкусен дип, сос за пица, мазнина, дресинг за салата […]
Дресинг със синьо сирене – нещо различно и изненадващо добро

Дресинг със синьо сирене – нещо различно и изненадващо добро

Дресингът със синьо сирене е популярна подправка, която обикновено се използва за дресинги на салати или дипове за зеленчуци и месо. Въпреки че синьото сирене може да бъде поляризиращо вкусово предпочитание, неговият силен, остър вкус се смекчава, когато се комбинира със смес от други съставки […]
3 вкусни обяда, подходящи за офиса

3 вкусни обяда, подходящи за офиса

Три предложения за вкусен обяд в офиса, които лесно може да пренесете в кутия. Тези три ястия са вкусни както топли, така и студени. Пастата е лесно преносима основна храна за обяд и е еднакво вкусна, сервирана студена в салата с паста или набързо претоплена […]
Сок от каламанси: какво представлява и защо да го пиете?

Сок от каламанси: какво представлява и защо да го пиете?

Каламондин или каламанси е цитрусов плод, който произхожда от Филипините и прилича много на мандарина. Всъщност това е междуродов хибрид на мандарина и кумкуат и е пълен с хранителни качества. Нищо чудно, че фокусираните върху здравето хора на Запад са забелязали ползите от сока от […]