Моята кухня
6 страхотни чая, които да опитате
Търсите нов вид чай, но не сте сигурни какво да опитате? Съставихме този списък с най-добрите ароматни чайове. Египетски чай от листенца на хибискус Чаят от хибискус е изключително популярна напитка в Карибите и Централна Америка. Има плодов вкус, който е идеален за топли и […]
4 превъзходни и лесни за приготвяне десерти
Енергийни хапки от моркови и фурми Необходимите продукти: 1 чаша фурми без костилки ½ чаша овесени ядки ¼ чаша нарязани пекани ¼ чаша семена от чиа 2 средни моркова около 120 грама, ситно нарязани 1 чаена лъжичка ванилов екстракт ¾ чаена лъжичка смляна канела ½ […]
Салата и супа с киноа – две рецепти с много ползи за здравето
Какво е киноата? Киноата не е зърнена култура, тя всъщност е семе от семейството на цвеклото и спанака. Произхожда от района на Андите, но сега расте и в Европа. Има три вида киноа: черна, червена и бяла. Има прекрасен неутрален вкус, което я прави идеалната […]
Супа с броколи и чедър и фъстъчена супа – две супер рецепти
Супа от броколи и чедър Кремообразното, пикантно сирене в тази супа от броколи и чедър се топи прекрасно. То може да бъде комбинирано и сгъстено с оризово брашно, за да остане супата без глутен, ако е необходимо. Броколите остават зелени и придават текстура на пюрираната […]
Супа от бира и сирене Чедър – приятна изненада за хладните дни
Кой не обича супа? С своята топлина и богат аромат, тя завладява лесно всяко сърце! Има толкова много варианти и винаги няко нов, който да се опита. Запознайте се с нашата божествено вкусна супа от бира и сирене. Звучи нетрадиционно, но ще ви изненада приятно. […]
Как да съживите поувехналите салати и зеленчуци?
Можете да съживите увехналите зелени салати и зеленчуци с този лесен трик! Хладилникът ви е пълен с увехнали зелени салати, огъващ се боб, поомекнали моркови и целина? Ето как да поправите зеленчуците си, за да не се изхвърлят. След един ден на фермерския пазар, вие […]
Как да замразяваме правилно картофи?
Картофите ще издържат седмици на стайна температура и до около месец, ако се съхраняват на хладно и тъмно място с добра вентилация. Да, те могат да се замразяват. Като замразени могат да издържат няколко месеца, ако са подготвени и замразени правилно. Как да замразите картофи? […]
Хранителни факти и ползи за здравето от сос песто
Пестото е гъст, зелен сос, който произхожда от Генуа, Италия. Традиционно приготвено с чесън, кедрови ядки, босилек, сирене и зехтин, пестото има силен, богат вкус. Този ароматен сос може да се използва като сос за паста, вкусен дип, сос за пица, мазнина, дресинг за салата […]
Дресинг със синьо сирене – нещо различно и изненадващо добро
Дресингът със синьо сирене е популярна подправка, която обикновено се използва за дресинги на салати или дипове за зеленчуци и месо. Въпреки че синьото сирене може да бъде поляризиращо вкусово предпочитание, неговият силен, остър вкус се смекчава, когато се комбинира със смес от други съставки […]
3 вкусни обяда, подходящи за офиса
Три предложения за вкусен обяд в офиса, които лесно може да пренесете в кутия. Тези три ястия са вкусни както топли, така и студени. Пастата е лесно преносима основна храна за обяд и е еднакво вкусна, сервирана студена в салата с паста или набързо претоплена […]
Сок от каламанси: какво представлява и защо да го пиете?
Каламондин или каламанси е цитрусов плод, който произхожда от Филипините и прилича много на мандарина. Всъщност това е междуродов хибрид на мандарина и кумкуат и е пълен с хранителни качества. Нищо чудно, че фокусираните върху здравето хора на Запад са забелязали ползите от сока от […]
Авокадото – модерно, интересно и полезно
Авокадото e известнo със своята кремообразна гладка плът и неравна кора. Тo e популярна храна в много култури. Може би най-известнo e като звездната съставка в гуакамолето, но то е универсално и се използва в множество ясти. Може и просто се яде с лъжица. Въпреки […]
Ябълките – забавни начини да им се насладите
Ползи за здравето Ябълките са богати на кверцетин и пектин, като и на двата се смята, че са полезни за здравето. Кверцетинът е флавоноид, вид естествен растителен химикал, който има антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Пектинът е вид разтворими фибри, които могат да помогнат за предотвратяване […]
Ябълките – пестициди, почистване и съхранение
Яденето на ябълка всеки ден наистина ли държи доктора далеч? Ябълките със сигурност са популярни – нареждат се сред трите най-добри плодове, произвеждани по света. Те са лесни за съхранение и транспортиране и в резултат на това обикновено се предлагат целогодишно в много държави. Те […]
7 смутита с банан и диня
Бананът се е превърнал в основна съставка във всяко вкусно смути. Той добавя онази приятна кремообразна текстура в сместа заедно с нежния си тропически вкус. Освен това е фантастичен източник на витамин В6, манган, магнезий, калий, фосфор, цинк и желязо. Динята, от друга страна, заслужава […]
Сладки изкушения – бананов крем и енергийни кокосови топчета
Два лесни за приготвяне, свежи и страхотно вкусни десерта за вас и вашите гости. Запретвайте ръкави! Бананов крем Бананът в този десерт доставя здравословен диетичен калий и ви помага да останете сити за по-дълго време. Кисело мляко подпомага здравословния чревен микробиом. Необходимите продукти: връзка банани […]
7 зеленчука с високо съдържание на протеини
Факт е, че повечето от нас ядат повече месо, отколкото са препоръчителните норми. В същото време месото е лесен и вкусен начин да си набавим нужното количество протеин. Трябва да се намери баланса, така че тялото ни да не страда от недостиг на така важните […]
Клементините – полезни за вашето здраве
Някои казват, че „една ябълка на ден държи доктора далеч“, а ние казваме – клементините могат много повече! Без да плашат медицинския персонал, тези малки плодове осигуряват на тялото ви витамини и антиоксиданти, необходими за вашето здраве. Но ползите за здравето от клементините не свършват […]
Кои храни да не оставяте за следващия ден?
Когато готвите, не винаги е лесно да прецените колко от количеството наистина ще изядете. Особено ако готвите за повече хора. Някои храни обаче не са вкусни на следващия ден, не са подходящи за претопляне. Внимавайте повече когато ги приготвяте, за да не остане твърде много […]
3 вкусни постни (веган) рецепти
Тропическа салса с чипс Необходимите продукти: 1 супена лъжица пресен джинджифил, обелен и нарязан 1 люта чушка, нарязана 1/2 скилидка чесън, наситнена сол на вкус 1 чаша пресен ананас, ситно нарязан (и малко за гарнитура) 1/2 чаша пресни листа от кориандър, нарязани (и малко за […]