Моята кухня
16 съвета как да готвите по-здравословно
За здравословното готвене е важно не само какво, а и как се готви. Ето например броколите – те здравословни ли са? А ако ги залеем със солен сос или ги изпържим? Може да изглежда очевидно, че начинът, по който готвите храната си, може да повлияе […]
3 рецепти за супа с агнешко месо
Агнешкото месо е вкусно и полезно. Приготвено на супа е любимо едва ли не по целия свят. Вижте нашите интересни предложение за ароматни супи с агнешко месо. Агнешка супа с маруля Време за приготвяне – 60 минути , продуктите са достатъчни за 8- 10 порции. […]
10 начина да включите боба в менюто си, II част
6. Направете бургер на растителна основа Благодарение на месестата си текстура и мекия си вкус, бобът е чудесен заместител на месо на растителна основа за бургери и дори за кюфтета. Ако използвате боб, за да направите хлебчетата, ще получите богата на фибри версия на иначе […]
10 начина да включите боба в менюто си
От Латинска Америка до Индия и Близкия изток и от червения до черния, белия или пинто, бобът е основна храна в много региони по света. Всъщност, заедно с нахута, бобът е едно от най-консумираните бобови растения в света. Освен че е вкусна и универсална съставка, […]
4 идеи за зимнина в буркани
Дойде е времето да консервираме богатствата на лятото и есента в буркани за зимата. Вижте нашите 3 свежи предложения. Компот от праскови Необходимите продукти за една доза 10 узрели праскови 5 с. л. захар няколко кристалчета лимонена киселина 1 ч. ч. вода Начин на приготвяне […]
3 рецепти как да сготвите кокошка
В България традиционно консумираме повече пилешко. Отколкото кокоше месо. И все пак кокошката си остава истински деликатес и чудесна идея за празнична или просто по-специална вечеря. Вижте нашите три предложения как да приготвите кокошка, така че всички да останат очаровани. Пълнена кокошка Необходимите продукти 1 […]
Време е за зимнина – 3 рецепти за вкусна зима
Към края на лятото и началото на есента българите традиционно приготвяме зимнина. Лютеница, кисели краставички, компоти и сладка, различни туршии… Затваряме богатството на лятото и есента в буркани за зимата. Думата „консервиране“ идва от латински означава „съхраняване“. С помощта на нагряване за пастьоризиране или варене […]
3 есенни рецепти със сезонни продукти
Макар че лятото е несравнимо по изобилие на плодове, зеленчуци и всякакви изкушения, есента също не му отстъпва много. Есенното разнообразие е огромно. Вижте нашите три вкусни рецепти със сезонни есенни продукти и ги пригответе у дома. Ризото с бяло вино и орехи Време за […]
3 рецепти за супа с пиле
Пилешкото месо е любимо из целия свят. Приготвя се по най-различни начини, един от които е на вкусна супа. Съществуват множество рецепти за супа с пиле. Запознайте се с нашите три предложения и ги пригответе у дома! Пикантна пилешка супа Необходими продукти 1/2 пиле 4-5 […]
3 рецепти за вегетариански предястия
Вие сте вегетарианец или ще имате гости, които не ядат месо? Това не означава, че приготвянето на обяда или вечерята ще бъде трудно. Нужни са само добри идеи и желание за време в кухнята. Ето нашите три предложения за вегетариански предястия, които са вкусни, лесни […]
3 идеи за супи със спанак
Всеки знае колко полезен е спанакът, но той може да бъде и много вкусен, приготвен по различни начини. Вижте нашите 3 предложения за супи със спанак, които със сигурност ще ви харесат. Спаначена супа Време за приготвяне – 30 минути. Продуктите са достатъчни за приготвянето […]
2 нискокалорични и лесни за приготвяне салати
По принцип, ако една салата се състои от зеленчуци, то почти сигурно е, че е нискокалорична. Повечето от зеленчуците имат много малко калории за 100 грама. Това не означава, че няма как да сбъркате със салатите. Огромна грешка е да не следите колко точно растителна […]
4 интересни рецепти с диня
Динята е страхотен свеж избор за десерт през лятото. Тя обаче може да бъде много повече от това! Вижте нашите 4 предложения за рецепти с диня – коктейл с диня, гръцка салата с диня, супа с диня и мус от диня. Коктейл с диня Необходимите […]
Динята – най-свежият плод за през лятото
В летните жеги никой не остава безразличен пред узрялата и добре охладена диня. Тя е вкусна и полезна, с нея може да се приготвят най-различни рецепти, а освен това е и много вкусна. Динята е съставена от 92 % вода. Съдържа много витамин С и […]
Ползи за здравето и хранителен състав на различните тахани
Консумацията на тахан става все по-модерна през последните години. На пазара вече има голямо разнообразие от видове и марки тахан. Таханът представлява кремообразна паста, приготвена от печени и смлени сусамови ядки. Използва се и като съставка в различни рецепти, особено в средиземноморската и азиатската кухня, […]
4 икономични рецепти
Понякога ни се иска да приготвим нещо по-евтино, но в същото време вкусно. Това е напълно възможно. Запознайте се с нашите четири предложения за икономични рецепти. Питка с бира и босилек Ако не се харчат пари за всички продукти за баница, но искате да сложите […]
7 салати с червено цвекло и още нещо
Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук. Ядат се корените му, които имат тъмночервен цвят. С червено цвекло е съставка в много салати и супи, най-известната от които е боршът. Листата на цвеклото са зелени и също могат да се ядат. Имат вкус, близък до този на […]
Смокините – райският плод
Есента наближава, а с нея ще се появят по пазарите и вкусните смокини. Специалистите твърдят, че те са плодът, който е най-полезен за профилактика на бъбречните и сърдечно-съдовите заболявания. Освен това са и много вкусни сами по себе си, а и като съставка в множество […]
Традициите на трапезата на Никулден
Никулден традиционно е много почитан от българите празник. Най-важното ястие на трапезата разбира се е шаранът. Свети Никола е смятан за повелител на морската шир, реките и езерата, както и на моряците и рибарите. Ето защо е задължително на празничната трапеза да присъства ястие с […]
3 страхотни български рецепти с пиле
През есента преди да дойдат постите, традиционно българите са консумирали предимно месо от пиле, кокошка или петел. Ето три рецепти от различни крайща на страната, които със сигурнос ще харесате и за вашата трапеза. Пълнено пиле по търновски Необходимите продукти 4 с. л. масло 4 […]