Последно добавени в блога
Как правилно и лесно да претопляме храна?
Останалата храна може да бъдат вкусна когато се претопли правилно. Храната, която е била сготвена и след това съхранявана в хладилника, понякога се нуждае от някакво коригиране преди да се сервира отново. От друга страна някои храни имат по-добър вкус на следващия ден, защото ароматите […]
Какво e Индекс за алтернативно здравословно хранене?
Ако имате фамилна анамнеза за сърдечни заболявания, вероятно се опитвате да се придържате към здравословна диета, за да намалите сърдечния риск. Но знаете ли, че съсредоточаването върху комбинации от храни, проверени за тяхната способност за борба с болестите, може да помогне за намаляване на рисковете […]
8 звезди, които отслабнаха и запазиха теглото си
На известните също не им е лесно да са във форма. Понякога и на тях се случва „да изтърват нещата“. Ето 8 знаменитости, които са за пример, защото после не просто свалиха килограмите, но и ги запазиха. Това се казва добре свършена работа. Кристина Агилера […]
Пребиотичните храни – важни за цялото семейство
Пребиотиците не трябва да се бъркат с пробиотиците. Пробиотиците съставляват „добрите“ бактерии (като бифидобактерии и лактобацили), които обикновено се колонизират в дебелото черво и могат да бъдат намерени във ферментирали храни като кимчи, кисело зеле и кисело мляко. Пребиотиците, от друга страна, са вид разтворими […]
DJI Mini SE – дронът, който се превърна в събитие
Все по-модерно е използването на дрон за направата на уникални снимки на вашия ресторант, парти, тържество, на посещението ви на интересно събитие и т. н. Снимките и видеата, заснети по този начин са не просто прекрасен спомен, а могат да бъдат използвани и за реклама. […]
6 страхотни рецепти за подправяне на печени тиквени семки
Тиквените семки имат прекрасен вкус с щипка морска сол, но има толкова много други начини, по които можете да ги приготвите, така че да се насладите на различен вкус на добре познатото лакомство. Запазете семената когато приготвяте нещо с тиква. Приготвянето на печени тиквени семки […]
Как да си направим перфектно тиквено пюре у дома?
Тези съвети ще ви помогнат да направите най-доброто тиквено пюре, което може да използвате за приготвянето на всякакви лакомства – от тиквен пай до напитки с тиква, супи и т.н. Подобно на много други храни, домашното приготвяне води до по-добро качество и вкус от консервираната […]
6 тенденции в кулинарните събития
Новите гастрономически тенденции като бумът на здравословната и занаятчийска храна или използването на уникални и оригинални формати, се взимат в предвид и в корпоративните събития. Предлагаме ви да се запознаете с някои от най-новите тенденции и може би те ще ви дадат идеи как да […]
10 знаменитости и техните любими храни
Имате ли същата любима храна като някоя от тези добре познати знаменитости? Кой не иска да знае коя е най-обичаната храна на любимата му знаменитост? Информация като тази е полезна, ако сте мега фен или ако просто се опитвате да спечелите игра на любопитни факти […]
Кои са 10-те най-скъпи ресторанти в света?
От подводно хранене на Малдивите до луксозно суши в мазето в Токио, ето списък с 10-те най-скъпи ресторанта в света. 10. Ithaa Undersea – Малдиви Цена: $320 на човек Ithaa Undersea е първият в света подводен ресторант и се намира на остров Рангали в Малдивите, […]
THE BEST CHEF AWARDS – най-голямото събитие в кулинарията
Шестото издание на THE BEST CHEF AWARDS, подкрепено от Perlage, се проведе в Испания на 18, 19 и 20 септември в столицата Мадрид. Както обикновено, голямото международно гастрономическо събитие включваше дебатите AREA TALKS, конференцията FOOD MEETS SCIENCE и завърши с раздаването на награди, като тазгодишния […]
Мадрид – приключение за всеки гастроном и не само
Често Мадрид е наричан кулинарната столица на Европа. Няма съмнение, че това е вярно. Градът се отличава с устойчивост и отношение към природата. Дава се предимство на местните търговци и на малките магазини, които предлагат продуктите им. Тук е важна и сезонността на продуктите. Менюто […]
Топ 10 на най-странните храни по света, II част
6. Звезден пай, Англия Въпреки че това ястие може да идва с това романтично звучащо име, то може да не е такова, което ще се появи на масата за вечеря. Звездният пай е наистина странна храна и произхожда от село в Корнуол, Англия. Традиционно се […]
Топ 10 на най-странните храни по света
Истинският кулинар никога не се страхува да се потопи напълно в изживяванията от местната кухня, когато пътува в чужбина. Но идва моментът, в който преминаваме от странни и прекрасни кулинарни преживявания към просто странни. Чудили ли сте се кои са най-странните храни? Ето топ 10 […]
Оризът – една храна с много предимства
Оризът е основна храна в повече от 100 страни по света. В някои домакинства оризът е включен в повече от едно хранене на ден. Обикновено оризът не е скъп, което го прави достъпна храна за всички и важна основа на много диети. Всяка страна има […]
Гъбите – една от най-интересните храни
Често подценявана храна, гъбите освен, че са ядливи, те също и се използват като лекарство от хиляди години. Народните лечители възхваляват гъбите за техните лечебни и пречистващи свойства. Всички сортове гъби са с ниско съдържание на калории и мазнини, с умерени количества фибри и различни […]
Как да прекараме 24 часа в Монако с ограничен бюджет
Княжество Монако е по- известно с лукса, богатите хора, красиви магазини и скъпи яхти. Това е домът на вълнуващата писта F1 и зашеметяващите казина, озаряващи улиците на богатите. Но въпреки, че Монако е обявена за клуба на милиардерите, все още има какво да правите, ако […]
Как да изхвърляме по-малко храна?
Понякога приготвяме повече храна, отколкото можем да изядем или купуваме повече продукти от нужното, защото са на промоция. Често тези ситуации завършват с храна в кофата за боклук. Изхвърлянето на храна е проблем, които може да се избегне с правилна стратегия. Ето нашите съвети как […]
Кейлът – модерният зеленчук
Кейлът доби популяност през 2012 г., появявайки се в менютата на луксозните ресторанти и ставайки предпочитана съставка на кулинарните блогъри от хилядолетието. Кейлът измести други зеленчуци в салати, супи и песто. Преди драматичното му нарастване на популярността в ядлива форма, листата от кейл са били […]
Хранителните отпадъци – защо и как да ги намалим?
Хранителните отпадъци се получават по целия спектър на производство – от фермата през дистрибуцията до търговците на дребно и потребителя. Причините включват загуби от мухъл, вредители или неадекватен контрол на климата; загуби от готвене; умишлено разхищаване на храна. Хранителните отпадъци се категоризират по различен начин […]